УжНУ підписав угоду з американською освітньою організацією

Куди можна вступити з одним обов’язковим ЗНО?

10 червня після підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Ужгородським університетом та американською «Глобальною організацією освітнього консалтингу» її президент доктор Дж. Айзен у залі Вченої ради УжНУ прочитав лекцію нашим студентам.

За тему лекції доктор Айзен обрав американські вибори та майбутнє Європи. Охочих послухати зібралося чимало – переважно студенти та викладачі факультету міжнародної політики, менеджменту і бізнесу.

Професор наголосив, що чекає від молоді серйозних і складних запитань, бо інакше в розмові немає сенсу.

Головним чином інформація, яку подавав студентам закордонний гість, стосувалася президентських виборів, що скоро відбудуться у Штатах, наміри кожного з кандидатів. Серед іншого принагідно повідомляв і різноманітні відомості про політичний, економічний та суспільний устрій Америки.

Пан Айзен розповів про кожного з претендентів на пост президента США. Зазначив, що вважає чинного главу держави Барака Обаму одним із найбільш розумних очільників, котрих мала Америка.

Ішлося і про те, що кандидатом у президенти є жінка. Доктор Айзен цікаво розмірковує: «Америка раніше не мала темношкірого президента. А тепер, очевидно, настав час допустити до цієї посади жінку. Мені це дуже подобається! За історію людства, чоловіки весь час робили великі помилки. Тож час дати жінці шанс їх виправити. Ми люди – і нам властиво помилятися».

Зауважив також, що Америка підтримує Україну у її протистоянні з Росією.

Студентка-другокурсниця факультету МПМБ Вікторія Ковальчин, прослухавши лекцію, ділиться з враженнями:

«Американський уряд має значний вплив на весь світ. Цікаво було почути лекцію від такого авторитета саме на цю тему. Мені було все зрозуміло, незважаючи на мову викладання. Раніше я вже бувала на лекціях іноземних гостей. Це корисно, між іншим, не тільки для нашого розвитку як професіоналів, а й для повторення та удосконалення мови».

Доктор Айзен проявляв увагу до студентів та час від часу питав, чи є потреба щось перекласти і чи всім зрозуміло. До слова, дав нашим студентам ще й дружню пораду про 4 речі, які не заведено питати в американців – це вік, релігійні переконання, статки і податки.

Уже після лекції студенти не оминули нагоди поспілкуватися з паном професором у неформальній обстановці.

У коментарі Медіацентру УжНУ професор Джордж Айзен зізнався, що для нього завжди важливе спілкування зі студентами у такий спосіб – це допомагає відкрити їхній розум.

«Якщо ви помітили, я не давав відповідей на запитання, а тільки підводив до певної думки. Хороший професор не дає весь час відповідей – він налаштовує молодих людей на те, щоб вони ставили більше запитань і шукали на них відповіді».

До слова, підписаний Меморандум про взаєморозуміння між «Глобальною організацією освітнього консалтингу» (EV Global Education Consulting) та нашим університетом покликаний підтримувати співпрацю з акцентом на розвиток глобальних освітніх проектів.

Медіацентр УжНУ