Любов Непоп провідала українськиx дітей на озері Веленце

Перший заxід посла України в Угорщині – Любов Непоп провідала українськиx дітей на озері Веленце.

Угорський уряд виділив 40 мільйонів форинтів (127,000 євро) на відпочинок близько 700 дітей з України у літніх таборах на озері Веленце в центральній частині Угорщини. Про це повідомив Державний секретар Міністерства людських ресурсів Міклош Шолтес.

За його словами більшість з дітей, які прибудуть до Угорщини вже пережили важку травму через українсько-російський конфлікт – змушені були залишити свої домівки. У багатьоx батьки отримали поранення, а деякі залишилися сиротами.

Діти приїдуть на відпочинок з Донецька, Києва, Луганська, Закарпаття та інших частин України. Загалом до кінця серпня до табору на озері Веленце приїде  одинадцять груп. Програма також включає в себе огляд визначних пам’яток у Будапешті.

Любов Непоп, новопризначений посол України в Угорщині, називає жест сусідньої країни символом українсько-угорської дружби. І додала, що тільки ті країни, які допомагають один одному, можуть бути успішним.

“Сьогодні я взяла участь у своєму першому заході після вручення вірчих грамот. Разом з Державним секретарем з питань релігії, цивільних зв’язків та національних меншин Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклошем Шолтесом відвідала наших українських дітей, які завдяки сприянню угорського уряду зараз відпочивають на озері Веленце. Представників різних куточків нашої країни, різного віку об’єднувало одне – всі вони були з родин, які пройшли АТО або втратили когось із близьких у протистоянні російській агресії.

Запали в душу слова М.Шолтеса, що дітям тут лікують душі. А ще приємно вразило, як щиро він грався з дітьми після офіційної церемонії. Відчувалося, що було це все від щирого серця.

Дуже сподіваюся, що спільними зусиллями, за підтримки Угорщини та інших іноземних партнерів ми знову повернемо мир в Україну, відновимо нашу територіальну цілісність, а діти почнуть спокійно радіти життю. Дякую Угорщині за цю прекрасну ініціативу!”, – написала Любов Непоп у себе на сторінці.

mukachevo.net