Сміттєпереробний завод на Закарпатті побудують китайці

Підприємство щодня прийматиме по 400 тонн твердих побутових відходів.

У Закарпатській області китайська компанія побудує сміттєпереробний завод. Про це на своєму сайті повідомляє голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Як повідомляється, китайська компанія China Western Power Industrial Co. готова побудувати сміттєпереробний завод і щодня приймати по 400 т твердих побутових відходів, які будуть перероблятися в електроенергію, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу.

“Компанія об’їздила багато областей України зі своїм інвестиційним проектом, але вирішила зупинитися на Закарпатті, оскільки тільки тут від неї не просили грошей за безперешкодне ведення бізнесу. Принципова згода на відкриття заводу є з нашого боку. Ті умови компанії, які залежать від місцевої влади, будуть виконані. Зараз ми підбираємо відповідну земельну ділянку”, – заявив Москаль.

Зазначається, що запуск заводу зможе вирішити проблему сміття на Закарпатті.

“Завод перероблятиме не тільки свіжі відходи, а й сміття зі звалищ по всій області, яке збиралося там багато років. Зараз на Закарпатті 79 тільки зареєстрованих полігонів з відходами, а скільки стихійних – ніхто не знає. Завод здатний переробити все це сміття, а через 30 років експлуатації фірма готова безкоштовно передати його органам влади”, – сказано в повідомленні.

tyachivnews.in.ua