Site icon zakarpatpost.net

Школярі вчилися бути лісівниками

На днях юні гуртківці Кам’яницького шкільного лісництва провели практичне заняття на лісовому розсаднику, який закріплений за ними. Директор Ужгородського лісгоспу Василь Кий зустрів юних лісівників і побажав їм легкої роботи та здобути більше практичних знань у лісовому господарстві.

Лісничий Кам’яницького лісництва Олександр Турянчич провів для юних лісівників лекцію з техніки безпеки та розповів про роботу в лісовому розсаднику, технологію вирощування посадкового матеріалу шляхом живцювання, зокрема і зеленим живцюванням та посіву насіння.

Школярі провели догляд за живцями туї звичайної (форма колоновидна)та самшиту вічнозеленого в парнику та за посівами сосни чорної, модрини європейської, ялиці білої, дуба скельного, дугласії зеленої в розсаднику.

Владислав Іськович, активіст шкільного лісництва, багаторазовий переможець обласного зльоту учнівських лісництв та учасник Всеукраїнських зльотів каже, що практичні заняття у лісовому розсаднику та загалом у лісництві приносять масу задоволення та багато знань, котрі потім використовують у повсякденному житті. Сьогодні Владислав є учнем 11 класу та цілеспрямовано готується до вступу у ВУЗ на факультет лісогосподарського спрямування. Тому, лісівничу справу в Закарпатті є кому продовжувати.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Exit mobile version