Ужгородська поліція затримала «дорослого друга» 10-річної дівчинки

Мати двох дітей з Ужгорода звернулася з заявою до поліції щодо дорослого чоловіка, який наполягав на дружбі з її малолітньою дочкою.

У відділі боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми розповідають, що заявниця повідомила про те, що невідомий чоловік познайомився з її дочками в міській маршрутці. У старшої 10-річної дівчинки він виманив номер телефону, давши свій та попросивши негайно його набрати. На зупинці чоловік поцілував дівчаток у щічки і з суботи, 11 червня, постійно телефонував та просив про зустріч, переконуючи не розповідати про таке спілкування батькам.

15 червня оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми прибули вже на другу зустріч дитини та нав’язливого дорослого. Чоловік подарував дівчинці шоколадку та намагався відвести на безлюдну територію. Дорослого «друга» юної ужгородки було доставлено в Ужгородський відділ поліції для перевірки.

Свою вину чоловік повністю відкидає. Він пояснює, що непокоївся через зуб дитини, який кровоточив і дав дівчинці медичну пораду. Переконує, що потім телефонував лише для того, щоб переконатися, що з новою знайомою все гаразд. За словами чоловіка, він зустрівся з дитиною без злих намірів, щоб пригостити морозивом і шоколадкою. Правоохоронці тримають справу на контролі і з’ясовують усі обставини.

Головне управління Національної поліції у Закарпатській області