В Ужгороді вирішують питання озеленення міста

Питання озеленення Ужгорода вирішуватимуть комплексно, із залученням науковців та громадськості, використовуючи всі наявні можливості, у тому числі грантові проекти. Це ще раз підкреслили напередодні учасники зустрічі з міським головою Богданом Андріївим.

Богдан Андріїв наголосив, що міська влада розраховує у цьому на підтримку, зокрема, фахівців біологічного факультету. Обговорюючи можливість реалізації проектів переможців Startup UzhNU, які стосувалися втілення концепції Smart city, а саме використання джерел альтернативної енергії, модернізації та озеленення зупинок і скверів, домовилися створити робочу групу із залученням науковців УжНУ для розробки загальноміської концепції облаштування автобусних зупинок, яка включатиме наступні складові: зовнішній вигляд, вертикальне озеленення, наявність Wi-Fi і за необхідності сонячних батарей.

Говорили і про поетапну реконструкцію зелених насаджень в Ужгороді, зокрема на тих вулицях, де планується капітальний ремонт. Домовилися, що найближчим часом комісійно оглянуть Підгірну, Берчені, Собранецьку, Перемоги, інші вулиці – ще до початку ремонту дорожнього покриття і вирішать, які дерева потрібно вилучити та замінити, а де потрібно просто підсадити рослини. Також науковці нададуть пропозиції, які саме дерева краще висаджувати на кожній конкретній вулиці.

Ужгородська міська рада