Закарпатські прикордонники «захопили» знімальну групу 24 каналу

Під час зйомок «приватизованого кордону» на Закарпатті прикордонники затримали журналістів.

Журналістів протривали близько 6 годин – з 23:00 до 5 ранку, та відібрали журналістські посвідчення.

Як стало відомо Mukachevo.net, інцидент стався вчора, у п’ятницю, 17 червня. Знімальна група 24 каналу прибула на Закарпаття для підготовки сюжету про ділянки державного кордону на межі з Угорщиною, які опинилися у приватних руках та контролюються загонами самооборони.

Близько 21:00 п’ятниці журналісти виїхали на місце зйомок неподалік КПП «Лужанка» на околицях села Дийда, де 134 га прикордонної землі уже кілька років перебувають у приватній власності. Також сюди прибули представники військової прокуратури Ужгородського гарнізону, до якої звернулися журналісти із заявою про злочин і проханням прокоментувати ситуацію з «приватизованим» кордоном на місці подій.

Під час зйомок, близько 23:00 на місце зйомок прибули також прикордонники, і заявили про намір затримати як журналістів, так і військових прокурорів. Прикордонники плуталися у аргументах, на яких підставах вони мають намір затримати журналістів та прокурорів. Головний аргумент – що зйомка державного кордону проводиться без дозвільних документів.

Хоча журналісти фактично знімали приватні володіння, які розташовані фактично на державному кордоні, і власне у цьому й проблема.

На щастя, до сутички справа не дійшла, хоча у певний момент прокурорам навіть довелося оголити зброю під загрозою силового затримання. У підсумку прикордонники вирішили, що до працівників військової прокуратури в них претензій нема, і затримувати працівників прокуратури вони вже не планують. Водночас, журналістів протримали десь до 5 ранку, з’ясовуючи всі подробиці зйомок. За інформацією Mukachevo.net, телеканал готує власну заяву з приводу цього інциденту, і звісно ж сюжет.

Зауважимо, що дана ділянка українсько-угорського кордону перебуває під контролем Мукачівського прикордонного загону.

У грудні минулого року журналісти ТСН відзняли аналогічний сюжет до того, який мали намір зняти колеги з 24 каналу.

http://www.mukachevo.net