Повернувся додому… На в’їзді в Ужгород зустріли тіло загиблого Героя Василя Варги

Знову сумна звістка і знову найсумніший вантаж. У спекотний день 22 червня, коли держава відзначає і День скорботи за загиблими у Другій світовій війні, Ужгород зустрів свого сина у труні.

 

Російсько-українська війна, котру ще досі називають «АТО» забрала ще одне життя українського воїна і нашого земляка – Василя Варги.

Біля знаку «Ужгород», при в’їзді в місто, зустрічали загиблого воїна. Василь Варга народився у 1984-му році, жив в Ужгороді. На східному фронті воював у лавах 53-ї Окремої механізованої бригади. Загинув поблизу Донецька внаслідок мінометного обстрілу російськими бойовиками, виконуючи бойові задачі із захисту територіальної цілісності та суверенітету Україні.

Повернув хлопця додому «Чорний Тюльпан» в авто з червоним хрестом та по-військовому суворим написом «вантаж 200». Біля міста вояку зустрічали рідні, військові і волонтери з почесною вартою.

«Слава Україні! – Героям слава!», «Україна – понад усе!» та «Слава нації – смерть ворогам!» лунало до неба. Цього разу не звучало «Герої на вмирають – вмирають вороги!», але це теж малося на увазі. Бо Герої дійсно не помирають – доки їх пам’ятають… Пам’ятаймо!

За попередньою інформацією, прощання з бійцем – сином Ужгорода розпочнеться завтра о 12.30 біля облмуздрамтеатру (Київська набережна).

Ховатимуть Василя Варгу на Кальварії на Пагорбі Слави.

фото – Сергій Гудак

http://uzhgorod.in