Офіційні структури в постраждалих від негоди районах Закарпаття будуть працювати без вихідних

Геннадій Москаль підписав розпорядження про оголошення робочими днями 25 – 28 червня у Виноградівському та Хустському районах Закарпаття, які найбільше постраждали від стихії.

Органи державної влади, місцевого самоврядування та інші офіційні структури працюватимуть у цих двох районах за звичайним робочим графіком. Без вихідних працюватимуть і деякі структурні підрозділи ОДА.

Так, департамент житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури в повному складі виїжджає в постраждалі села для надання методичної допомоги з документального оформлення завданої шкоди.

Крім того, голова ОДА звернувся в Головне управління Державної казначейської служби в Закарпатській області забезпечити 25 – 28 червня роботу своїх підрозділів на Хустщині й Виноградівщині. Саме через Держказначейство на місця надходитиме матеріальна допомога для постраждалих.

За рішенням Г.Москаля перший заступник голови ОДА Іван Дуран призначений відповідальним за процес ліквідації наслідків стихії у Хустському, а заступник голови ОДА Віктор Мікулін – у Виноградівському районах. Обидва посадовці виїжджають на місця й знаходитимуться там до закінчення ліквідації наслідків негоди.

Сьогодні зранку в ході відеоконференції за участі віце-премєр міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка досягнута домовленість, що під час засідання Кабінету міністрів Г.Зубко включить із голосу питання про виділення Закарпаттю коштів на ліквідацію наслідків стихії.

Крім того, голова ОДА повторно направив прем’єр-міністру Володимиру Гройсману телеграму про необхідність невідкладної допомоги Закарпаттю у зв’язку зі стихійним лихом.

http://www.carpathia.gov.ua