На митному посту «Тиса» українці позбулися брендових речей

Днями, 25 та 27 червня, через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці ДФС два громадяни України намагались ввезти жіночі сумочки та взуття з порушенням митних правил.

У першому випадку, повертаючись з Португалії, українець рухався вантажопасажирським автомобілем «Mercedes-Benz 416 CDI» через «червоний коридор» митного поста, де заповнив митну декларацію, в якій вказав свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб та наявність у нього багажу з особистими речами загальною кількістю десять дорожніх сумок.

Відтак, завдяки проведеному митними органами митного контролю транспортного засобу і товарів, відповідно до законодавства, у формах та обсязі, що визначені на підставі результатів системи управління ризиками, виявлено не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні товари, а саме: взуття чоловіче та жіноче в асортименті, іноземного виробництва, різних торговельних марок, серед яких: «Colires», «Guapssima», «Suncolor», «M&M» та ін., різних моделей, розмірів та кольорів, загальною кількістю 248 пар. Вказаний товар був поміщений у дев’яти дорожніх сумках, що знаходилися у вантажному відсіку автомобіля, на підлозі. Доступ до виявленого товару нічим не ускладнювався.

В іншому випадку, громадянин України, повертаючись з Франції автомобілем «Mercedes-Benz 519 CDI» через «червоний коридор», заповнив митну декларацію, вказавши свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб та наявність у нього іноземної валюти у сумі 9500 євро; багажу з особистими речами, загальною кількістю 60 місць та пральної машини бувшої у використанні, вартістю 70 євро.

Однак, в ході митного контролю зазначеного транспортного засобу, виявлено не вказані в митній декларації та не заявлений при усному опитуванні товари, а саме: сумки жіночі в асортименті, іноземного виробництва, різних торговельних марок, різних моделей, розмірів та кольорів, загальною кількістю 12 штук, взуття жіноче в асортименті, іноземного виробництва, різних торговельних марок, серед яких: «CHANEL», «DOLCE & GABBANA», «VALENTINO» та ін., різних моделей, розмірів та кольорів, загальною кількістю 8 пар; шорти текстильні, чоловічі із синтетичних матеріалів, розмір – XXL, торгівельна марка – «HERMES», країна виробництва – Італія – 1 штука.

Вищезазначений товар переміщувався у трьох поліетиленових пакетах та одній господарській сумці, що знаходилися у багажному відсіку автомобіля, на підлозі. Доступ до товару не ускладнювався.

Обидва українці не визнали товар своєю власністю, зазначивши, що їх просили передати рідним в Україну інші громадяни, які тимчасово перебувають за кордоном.

Таким чином, громадяни не заявили за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ними через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню. Щодо них складено протоколи, а також, на підставі статті 511 МК України вищевказані товари, безпосередні предмети порушення митних правил, оцінка яких буде проведена із залученням спеціаліста-експерта, вилучено.

ДФС у Закарпатській області