Нова негода на закарпатті поставила на межу виживання два села

У людей знищено городину, свійську птицю, а в криницях забруднено воду.

Закарпаття знову опинилося в епіцентрі негоди. Цього разу місячна норма опадів випала над двома селами Виноградівського району – Великі Ком’яти та Онок, ідеться в сюжеті ТСН.

Негода вирувала лише дві години. Однак цього вистачило, щоби річки вийшли з берегів і вода помчала вулицями. На своєму шляху вона зносила все – навіть автомобілі. “Такого ми не бачили”, – зізнаються селяни.

Тепер у них на городах по коліно води. Марія Олексюк каже, що марно намагалася зупинити потік води до своєї хати мішками з піском. Їх просто знесло потоком. По всьому селу знищена городина та потоплена свійська птиця. Але більша проблема – брак питної води. У криниці потрапили паводкові води. “Як цю воду пити? Ніяк. Яка це вода!”, – кажуть люди.

Рятувальники та селяни майже добу розчищали села від сміття та відкачували воду. Нині в сільраді створили спеціальну комісію, яка почала складати акти про заподіяні збитки. “Протягом трьох днів акти передамо в адміністрацію. Буде підраховано збитки і побачимо картину, зможе держава виділити допомогу чи ні”, – розповіла Великом’ятський сільський голова Сніжана Попович.

Лише за тиждень Закарпаття вже втретє потерпає від негоди. До цього був великий град та селеві потоки. З обласного бюджету на ліквідацію наслідків негоди вже виділяли півтора мільйона гривень.

ТСН