В музеї народної архітектури та побуту можна подивитися на “Ужгород крізь віки”

В залі Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту розгорнулась виставка творів учасників пленеру “Ужгород травневий”, що його нещодавно вчергове проводив Закарпатський обласний оранізаційно методичний центр культури.

Митці з різних куточків краю писали Ужгород у всіх його проявах: від упізнаваних історичних пам’яток і галасливого середмістя – до непримітних затишних вуличок та мальовничих околиць. В результаті вийшов, певно, найправдивіший пейзаж Ужгорода – строкатий за палітрою, стилем, настроєм, старовинний і сучасний водночас.

Усього представлено 27 робіт від 15 художників: як професійних, так і самодіяльних. Власне, одна з цілей проведення травневого пленеру – з допомогою досвідчених образотворців сприяти вдосконаленню майстерності художників-аматорів. Разом із тим, як зауважили під час відкриття виставки митці-педагоги Емма Левадська та Василь Вовчок, іноді самодіяльні художники, не маючи професійної заангажованості, почуваються більш розкуто в творчості і здатні інтуїтивно знаходити доволі оригінальні та вдалі вирішення, що, в свою чергу, надихає і самих наставників.

Виставку, яка триватиме два тижні, варто відвідати не тільки туристам, а й самим мешканцям Ужгорода, – переконують і запрошують організатори.

Управління культури Закарпатської ОДА