Закарпатські лісівники скаржаться на мільйонні збитки

“Незаконні дії працівників Закарпатської митниці нанесли значні збитки державним підприємствам, які входять до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України”, – переконують у прес-службі ЗОУЛМГ.

Йдеться про зупинку 182 вагонів з деревиною на кордоні у Закарпатській області.

“Варто зазначити, що на лісопродукцію є всі необхідні сертифікати, а товар вже пройшов митне оформлення на митницях ДФС у Київській, Житомирській, Рівненській, Львівській, Хмельницькій, Чернігівській та Тернопільській областях.

Окрім цього, всі державні підприємства Держлісагентства знаходяться під «пильним оком» правоохоронних і фіскальних органів, а весь товар, що відпускається державними підприємствами, має спеціальні бирки, за якими можна відслідкувати шлях переміщення деревини”, – йдеться у офіційному повідомленні.

Станом на 1 липня, збитки від незаконних дій на Закарпатській митниці вже склали близько 15 мільйонів гривень. Це сума за простій вагонів і штрафні санкції за несвоєчасну поставку продукції.

“Варто зазначити, що такі проблеми у державних підприємств виникли тільки на кордоні в Закарпатській області.

Дії окремих обласних керівників перешкоджають наповненню державного бюджету, а це ускладнює процес порятунку лісів південно-східних областей України від пожеж.

Додатково повідомляємо, що за перше півріччя 2016 року лісова галузь вже сплатила податків до бюджетів усіх рівнів на суму більш ніж 1,5 млрд гривень”, – зазанчили у прес-службі.

Прес-служба ЗОУЛМГ