Справа Онищенка

Як закарпатські нардепи голосували по справі Онищенка.

Сьогодні, 5 липня, на засіданні парламенту під час розгляду питання стосовно депутата України О. Онищенка ВРУ спочатку було надано згоду на притягнення до кримінальної відповідальності (“за” – 275 нардепи), другим голосуванням було надано згоду на його затримання (“за” – 265 нардепи), а третім — на арешт (“за” – 263 нардепи).

Нагадаємо, подання щодо зняття депутатської недоторканості із Онищенка було подане Генпрокуратурою в світлі проведених НАБУ обшуків у його офісі, пов’язаних із зловживанням службовим становищем та розкраданням коштів у сфері газопостачання (ВАТ “Укргазвидобування”).

Тож як голосували закарпатські нардепи?

Під час першого голосування (притягнення до кримінальної відповідальності)”за” проголосували 5 нардепів (Пацкан В.В., Горват Р.І., Брензович В.І., Лунченко В.В. та Балога В.І.), відсутніми були троє (Петьовка В.В., Балога І.І. та Балога П.І), не голосував Ланьо М.І.

Під час другого голосування, яким вирішувалося питання про затримання Онищенка, “за” проголосували вже тільки 4 нардепів (Пацкан В.В., Горват Р.І., Брензович В.І., Лунченко В.В.), відсутні так і не з’явились (Петьовка В.В., Балога І.І. та Балога П.І), а от нардеп Віктор Балога склав компанію Ланю М.І. і теж не проголосував.

Під час третього голосування, яким вирішувалося питання про арешт Онищенка, “за” проголосували так само 4 нардепи (Пацкан В.В., Горват Р.І., Брензович В.І., Лунченко В.В.), відсутніми у протоколі зазначаються троє (Петьовка В.В., Балога І.І. та Балога П.І), не голосував Ланьо М.І., а Віктор Балога натиснув кнопку “утриматися”.

prozahid.com