4 мільйони тонн сміття

На закарпатських звалищах зібралося понад 4 мільйони тонн сміття.

Відповідно до розпорядження облдержадміністрації 31.05.2016 № 276 «Про стан поводження з відходами та інвентаризацію місць їх видалення» і області утворені та працюють комісії із проведення інвентаризації місць видалення відходів, до їх складу включено голів об’єднаних територіальних громад, сільських та селищних рад, фахівців територіальних органів ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області.

Для забезпечення проведення інвентаризації місць видалення відходів залучено також департамент екології та департамент житлово-комунального господарства. За результатами роботи комісій будуть розроблені заходи щодо подальшого режиму функціонування місць видалення відходів, а також проведено роботу із паспортизації діючих місць видалення відходів, повідомили у Департаменті екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА.

Довідково:

За даними райдержадміністрацій та міськвиконкомів, станом на 01.07.2016 року на території області обліковано 131 місце видалення відходів (129 сміттєзвалищ та 2-полігони твердих побутових відходів (ТПВ), загальною площею 139,5 га, на яких заскладовано більше 4 млн. тонн відходів: побутового сміття, тирси, полімерних матеріалів.

Із загальної кількості облікованих звалищ ТПВ (131) 68 діючих, 52 недіючих та 11 законсервованих. Функціонує 230 несанкціонованих звалищ ТПВ, загальною площею 117,7 га. Найбільше їх на територіях заповідника та національних природних парків: у Тячівському районі – 11, Рахівському районі – 4, Великоберезнянському районі – 25, Перечинському районі – 5.

uzhgorod.net.ua