Дерева в Ужгороді беззахисні перед негодою через непрофесійну обрізку?

Останні роки мешканці Ужгорода часто є свідками того, як найменший порив вітру ламає гілки дерев. Неодноразово були побиті автівки, на щастя люди не постраждали.

Не без причин ужгородці скаржаться на бездіяльність комунальних служб міста, котрі не слідкують належним чином за станом дерев.

Хоча останнім часом, якраз ці служби активно займаються обрізкою, або скажемо відверто – знущанням над зеленню міста.  Ужгород, що колись тонув у зелені, перетворюється помаленьку на місто-страховисько,  з понівеченими деревами, що ніби волають своїми обрубками до людей – зупиніться!

Дивним чином, схоже, саме ця інтенсивна обрізка зелені, призводить до того, що дерева так легко ламаються. Складається враження, що займаються цією справою абсолютно некомпетентні особи.  Доказом цього є дані фотографії, на котрих навіть не фахівцю видно, де і чому так легко ламаються так старанно понівечені дерева. Причина аж занадто проста – в основному ламаються нові гілки, що не є продовженням стовбура, а наростом на ньому і по суті  тримаються тільки на зовнішніх шарах деревини, майже  на корі. Звідси і їх слабкість, та схильність до падіння навіть без вітру, подеколи для цього достатньо власної ваги.

А тепер подумаймо про свіжопонівечені древа і що буде  з тими з них, котрі виживуть після безпощадної вівісекції. А буде як повинно бути після некомпетентного втручання у справи природи –виростуть нові гілки, що слабо тримаються стовбура і вони або під власною вагою, або від поривів вітру будуть падати нам на голови.

Будьмо обережні та більш вибагливі  на виборах. Бо від наслідків діяльності обраних нами депутатів і мера, залежить не тільки зовнішній вигляд Ужгорода, а подеколи і наше здоров’я, може навіть життя.

mukachevo.net