Екс-правоохоронець погрожував колегам бойовою гранатою

Правоохоронці вилучили від хулігана гранату. Експертиза підтвердила, що це була бойова «РГД-5».

Ця резонансна історія трапилася ще наприкінці лютого. Вечірньої пори працівники групи швидкого реагування Свалявської поліції прибули на виклик у с.Березники Свалявського району. Правоохоронцям надійшла інформація про те, що місцевий мешканець, перебуваючи в стані чи то алкогольного, чи наркотичного сп’яніння, вчинив дебош у місцевому кафе.

Прибувши на місце пригоди, правоохоронці побачили біля кафе чоловіка з сокирою, який пошкодив двері закладу. Це був 36-річний житель цього села М., давній «знайомий» правоохоронців. Свого часу він і сам працював у правоохоронних органах, але звільнився за власним бажанням.

Чоловік має буйний норов, і коли хильне зайвого, стає неадекватним. От і тепер він вчинив дебош на грунті ревнощів. Напередодні після сварки дружина забрала дітей і поїхала до родичів на Мукачівщину. Розлючений чоловік прийшов ввечері на «розборки» в кафе, що належить його дружині. Коли не застав її, то схопив сокиру і порубав двері кафе… Далі викликав у кафе директора школи і став дорікати, чому його діти (яких забрала мати) не ходять до школи…

Не вгамувала недекватного чоловіка й поява поліцейських. Коли він побачив правоохоронців, то витягнув із кишені гранату, імітуючи витягання чеки…

Правоохоронці викликали на місце події підмогу. Вибравши мить, коли хуліган трохи втихомирився, його скрутили й одягнули на руки кайданки. Гранату вилучили. Як засвідчила опісля експертиза, то була бойова РГД-5.

За фактом інциденту в сільському барі було розпочато кримінальне провадження. А невдовзі під час обшуку в будинку чоловіка знайшли 2 кг. марихуани. Що й пояснює його неадекватну поведінку з сокирою та гранатою…

Наразі екс-правоохоронець проходить за двома кримінальними провадженнями: ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю) та ч.1 ст.309 ККУ (Зберігання наркотиків). А тепер йому «світить» ще й стаття за погрозу вбивством працівникам правоохоронного органу.

Спершу суд обрав фігуранту справи арешт, але апеляція змінила його на домашній арешт. Після висунення нового обвинувачення свалявцю знову обиратиметься міра запобіжного заходу.

Розслідування цієї резонансної справи триває.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області