За півроку мукачівські прикордонники зловили 126 нелегалів

В управлінні Мукачівського прикордонного загону відбулась підсумкова нарада, за участі керівництва та персоналу загону.

Охоронці кордону проаналізували результати стану оперативно-службової діяльності у першому півріччі поточного року.

Зокрема, зазначалося про те, що з початку року, у пунктах пропуску Мукачівського прикордонного загону відбулося певне збільшення пасажиро-транспортного потоку. Загалом, у 1 півріччі 2016 року, через державний кордон було пропущено майже 3 мільйона осіб, це на 13% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року .

Під час здійснення паспортного контролю співробітники прикордонного загону неодноразово виявляли громадяни, які намагались перетнути кордон за чужими та підробленими паспортними документами.

Підрозділами охорони кордону затримано у 28 випадках 126 незаконних мігрантів, основну категорію з яких складали вихідці з Афганістану, Шрі-Ланки та Індії. Крім того, у першому півріччі цього року, затримано 6 одиниць зброї та 165 набоїв.

Припинено спробу незаконного переміщення майже 300 кг бурштину.

Самостійно та у взаємодії з іншими правоохоронними органами у 103 випадках припинено незаконне переміщення через кордон майже 519 000 пачок сигарет, на суму близько 5 мільйонів гривень. До адміністративної відповідальності притягнуто 438 осіб, на яких накладено штрафів на суму понад 390 тисяч гривень.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону