Чехи готові допомогти закарпатцям постраждалим від граду

Раді Краю Височина до схвалення допомоги у розмірі 100 000 к.ч. через благодійний фонд «Віза» на допомогу Закарпатській області України для подолання стихійного лиха. Про це йдеться у листі від гетьмана чеського Краю Височина пана Їржі Бєгоунека до голови Закарпатської облради Михйла Рівіса.

У листі, зокрема, сказано: «Одержав Вашого листа та інформацію про стихійне лихо, яке сталося у нашому партнерському регіоні – Закарпатській області України. Хотів би Вам повідомити, що Край Височина цю важку ситуацію взяв до уваги і готовий надати допомогу.

Згідно закону про Край, в компетенції ради (виконкому) краю виділити фінансову частку до 100 000 чеських корун. На найближчому засіданні 12.07.2016 р. буде запропоновано Раді Краю Височина до схвалення допомоги у розмірі 100 000 к.ч. через благодійний фонд «Віза» на допомогу Закарпатській області України для подолання стихійного лиха.

На черговому засіданні Представництва Краю Височина, яке відбудеться 13 вересня 2016 року, розглянемо подальші можливості допомоги».

Нагадаємо, після того, як наприкінці червня 2016 року територією Закарпаття пройшли грозові дощі, що супроводжувались аномальним градом, сильним буревієм та повінню, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс звернувся до гетьмана чеського краю Височина пана Їржі Бєгоунека про надання допомоги потерпілим від стихії мешканцям Закарпаття.

«Внаслідок стихії в області пошкоджено покрівлі понад 7 тисяч житлових будинків, 39 закладів бюджетної сфери (охорони здоров’я, культури, освіти, водного господарства), порушено електропостачання населених пунктів. В окремих місцях, внаслідок різкого підняття рівня води у потічках та у малих ріках, пошкоджено дорожнє полотно доріг місцевого значення. Негативного впливу стихії зазнали 54 населені пункти Рахівського, Виноградівського, Іршавського, Мукачівського, Свалявського, Тячівського, Хустського, Ужгородського районів та м.Мукачево.

Оскільки ресурсів обласної та місцевої влади недостатньо для подолання наслідків стихії, просимо Вас розглянути питання щодо можливості надання посильної допомоги потерпілому від стихії населенню Закарпатської області у прийнятних для Вас спосіб», сказано у листі голови облради.

До слова, Михайло Рівіс неодноразово вже висловлював вдячність за допомогу й підтримку, яку надає Край Височина Закарпаттю у сфері соціально-економічного розвитку територіальних громад.

Прес-служба Закарпатської облради