В Ужгородській міськраді знову не публікують проекти “земельних” та інших рішень

Завтра, 14 липня, в Ужгороді засідатимуть депутати на черговій, п’ятій сесії. Втім станом на вечір, 12 липня, значна частина проектів рішень не були оприлюднені на офіційному сайті міськради.

Проект порядку денного з’явився на сайті міськради 2 липня. Однак станом на вечір, 12 липня, лише 8 питань (!) із 49 мали активне гіперпосилання.

Певну кількість проектів рішень можна було знайти, скопіювавши назву проекту із порядку денного та за допомогою комбінації клавіш «Ctrl F» виявити документ у розділі «Проекти рішень».

Втім багато проектів рішень були недоступні у відповідному розділі станом на вечір, 12 липня – тобто за добу до засідання.

Наприклад, питання №12 «Про затвердження Положення про громадський бюджет м. Ужгорода» – проекту на сайті станом на вечір 12 липня не було. Така ж ситуація і щодо питання №13 – «Про ліквідацію НВК «Горяни» та створення ДНЗ №43».

Під питанням 21 стоїть проект рішення – «Про зміни та доповнення до рішення II сесії міської ради VII скликання 21 квітня 2016 року №178». У розділі проектів рішення документ із такою назвою відсутній. Аналогічно – відсутність інформації – спостерігається щодо питання № 22 – «Про надання дозволу на створення органу самоорганізації населення – будинкового комітету «Одеська 12».

Неоприлюднені у розділі проектів рішень і проекти документів щодо розпорядження муніципальною землею: питання №31-33: «Про припинення дії договорів оренди земельних ділянок»; «Про поновлення договорів оренди земельних ділянок»; «Про надання дозволів на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок».

Також неоприлюднені 7 проектів рішень щодо сімох питань із однаковою назвою – «Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу».

Проектів рішень, що можуть бути розглянуті на засіданні 14 липня згідно з оприлюдненим порядком денним, з’явилися на сайті у період із 2 по 11 липня. У разі, якщо їх депутати приймуть на засіданні 14 липня, будуть порушені вимоги частини 3 статті 15 Закону «Про доступ до публічної інформації», яка гласить, що проекти рішень мають бути опубліковані за 20 робочих днів до дня розгляду.

zakarpattya.net.ua