Закарпатські лісники та прикордонники прикривають вирубку лісу на кордоні з Україною

Журналісти дізналися, що рубка розтягнулась на 30 кілометрів вздовж українського кордону, куди доступ населення обмежений. На відміну від лісників та прикордонників.

Злочинні лісоруби вирубували лише дерева цінних і рідкісних порід. На деяких стовбурах нелегали-лісоруби могли заробити і до 10 тисяч євро.

Загалом під вирубку потрапило 6 тисяч метрів кубічних деревини, а це, попередньо, збитку державі на 20 мільйонів гривень.

Але вартість деревини не є повною шкодою. Ми будемо просити здійснити експертизу, щоб встановити шкоду екології. Вона буде набагато більшою, аніж вартість деревини, — розповів 24 каналу військовий прокурор Ужгородського гарнізону Олег Ціцак.

“Чорна вирубка” проводилась вздовж лінії державного кордону, в зоні відповідальності трьох ліній прикордонної служби, куди доступ населення обмежений.

З проханням дозволити зйомку безпосередньо на місці рубки журналісти ЦРУ зверталися і до адміністрації Прикордонної служби, і до Західного регіонального управління. Вони відповіли лише через тиждень після подій, про які йдеться у розслідуванні.

Лісники, відмовлялися як могли, та врешті погодилися. По дорозі вони зустрілися із прикордонниками. А на самій прикордонній заставі виявилося, що не усі дозволи отримані. Тож прикордонники дали наказ повертатися назад.

Ситуація показує, що кордон на замку, і важко потрапити та перебувати там. Тож як могло статися, що з лінії кордону поцупили тисячі кубометрів лісу — дивіться у розслідування від журналістів ЦРУ.

mukachevo.net