На Закарпатті можуть ввести «тарифний» мораторій

На сесії Закарпатської обласної ради 28 липня розглядатиметься проект рішення про встановлення тимчасового мораторію (заборони) на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення Закарпатської області.

Документом, зокрема, пропонується: «Встановити тимчасовий мораторій (заборону) до 1 січня 2017 року на введення в дію підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги, а саме: природний газ, електричну енергію, теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з гарячого водопостачання для населення на території Закарпатської області.

Заборонити підприємствам постачальникам житлово-комунальних послуг нарахування по розрахунках з 1 липня 2016 року та стягнення з населення Закарпатської області пені за несвоєчасну оплату за житлово-комунальні послуги, зазначені в пункті 1 цього рішення.

Офіційно оприлюднити це рішення в газеті Закарпатської обласної ради «Новини Закарпаття» та інших засобах масової інформації області.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови обласної державної адміністрації та профільну постійну комісію обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення», – повідомляє прес-служба Закарпатської обласної ради.