Юні ужгородці завітали до рятувальників

13 липня працівники Управління ДСНС України у Закарпатській області організували екскурсію для вихованців дитячого літнього табору для дітей внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. 20 дітей відвідали 14 державну пожежно-рятувальну частину м. Ужгород, де ознайомилися з роботою пожежників-рятувальників.

Спочатку бійці ДСНС ознайомили маленьких гостей з наявними пожежними та рятувальними автомобілями, обладнанням та спорядженням, яке використовується рятувальниками під час ліквідації пожеж, аварій та катастроф. Дітлахи також змогли посидіти за кермом пожежного автомобіля, одягнути каски та приборкати умовну пожежу.

Далі на присутніх чекала музейна кімната пожежно-рятувальної служби Закарпаття. Тут психолог, начальник відділу соціально-гуманітарної допомоги та психологічного забезпечення Центру забезпечення діяльності Управління ДСНС України у Закарпатській області Наталія Гаряча розповіла про історію створення оперативно-рятувальної служби області, показала експонати бойового одягу, обладнання та спорядження. Найбільшу увагу відвідувачів привернула виставка пожежної атрибутики, нагород і шевронів оперативно-рятувальної служби України та багатьох іноземних країн.

На завершення зустрічі, заступник начальника закарпатських рятувальників Богдан Ількович презентував вихованцям закладу пам’ятки «Для вашої безпеки», де міститься інформація про правила поведінки під час відпочинку в горах, лісі, біля водойми тощо. Також діткам було оголошено про проведення конкурсу малюнка. За підсумками якого найкращі роботи будуть відзначені, а переможці отримають відповідні подарунки.

Для довідки: дитячий табір «Sunny Smile» базується в готелі «Інтурист Закарпаття» та організований за сприяння благодійного фонду «Посмішка у відповідь» м. Кошіце (Словаччина), громадської організації «Моє Закарпаття» й ресурсного центру для підтримки та супроводу внутрішньо переміщених осіб справи Кольпінга в Україні.

У ДСНС України у Закарпатській області