У Румунію на з’їзд приїхали лісівники з Карпатського регіону

Нещодавно в Румунії, у місті Брашов, відбувся 147-й з’їзд Угорської Асоціації лісівників. У ньому взяли участь представники лісової галузі та авторитетні вчені зі всього Карпатського регіону.

Загалом зібралося понад 1000 делегатів. Україну на достойному рівні представив директор ДП «Виноградівське ЛГ» Василь Агій. Серед почесних гостей – Президент Угорщини Янош Адлер й Віце-прем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн.

Захід приурочений до 150-річчя від народження заслуженного лісівника, секретаря Асоціації лісівників Угорщини Альберта Бедо.

Під час візиту румунські колеги показали весь комплекс лісогосподарської діяльності Трансільванії, музей та факультет лісництва в Брашові.

У рамках заходу говорили учасники делегації про поліпшення умов ведення лісового господарства, боротьбу з незаконними рубками, посилення контролю за лісовими угіддями, пошук шляхів сприяння розвитку туризму та рекреації в лісах; удосконалення лісової інфраструктури та приділення уваги залучення до лісівництва шкільної молоді, – повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.