Ірина Галай коментує інцидент

Ірина Галай про кермування авто напідпитку: я подаю до суду на видання та авторів тексту.

Мукачівка, яка стала першою українкою, яка підкорила Еверест, прокоментувала інформаційну “качку”, що активно поширюють протягом вихідних не тільки в соцмережах, а й ЗМІ.

Йдеться про повідомлення, що начебто Ірину Галай спіймали напідпитку за кермом авто у Києві. Його першим розмістила спільнота «Киев Оперативный» з посиланням на анонімних очевидців, додавши кілька світлин дівчини та ймовірно її авто, але не репрезентативних. Тобто на світлинах не видно, чи дівчина дійсно напідпитку, або принаймні, що вона сидить за кермом згаданого авто.

– Відома особистість, зірка альпінізму, та й в цілому гарна дівчина, але є один мінус – любить порушувати ПДР: тільки вчора отримала постанову за неправильну парковку, а сьогодні, за показаннями свідків, каталася п’яна за кермом, – пишуть у спільноті.

Водночас, це не завадило низці видань, посилаючись на інформацією цієї спільноти, ствердно повідомити про те, що дівчина оскандалилася і таки керувала автомобілем напідпитку. Як не дивно, це зробили такі видання як телеканал 24, РБК, і навіть деякі місцеві ЗМІ, не маючи на руках жодної офіційної інформації чи коментаря дівчини.

– Друзі, сьогодні в інтернеті зявилася неправдива інформація, що мене затримала поліція! Це повна брехня!!! І наклеп! Є факт того, що за мною хтось слідкує по Києву, фотографує і погрожує по телефону, що це ще “квіточки” ! Завтра подаю до суду на видання і авторів тексту! Це зовсім не смішно! – прокоментувала інцидент Ірина Галай на своїй сторінці у Facebook. У коментарях в соцмережі дівчина додала, що не так давно її мобільний телефон поцупили, і зараз використовують її персональні дані та інформацію.

mukachevo.net