Вокалісти Мукачівського хору успішно виступили на Міжнародному фестивалі в Італії

Хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи (художній керівник і диригент – Володимир Волонтир, хормейстер – Оксана Волонтир, концертмейстер – Христина Волонтир) повернувся з Італії (м. Лекко), з XII Європейського фестивалю молодіжних хорів “Giuseppe Zelioli“ (5-10 липня 2016 р.), де отримав II премію в категорії «В» (змішані хори).

Фестивалю передувала багатомісячна ретельна професійна робота, щоденні репетиції протягом канікул в червні, аудіозапис обов’язкової програми з 18-ти творів італійських композиторів, і, звичайно, підготовка конкурсних творів та  своєї концертної програми.

На фестивалі успішно пройшли концерти хору в містах Лекко, Албезе та Албавілла. Щоденні спільні репетиції зведеного хору всіх учасників фестивалю завершились урочистим виконанням  меси в Базиліці Св. Миколая в місті Лекко  з прямою телетрансляцією в ефірі національного італійського каналу “RAI“.

Особливе емоційне піднесення викликали паради хорових колективів з національними прапорами на відкритті і закритті фестивалю і завершальний фольклорний концерт на площі Гарібальді, де Мукачівський хор хлопчиків та юнаків отримав численні «бравіссімо» після виконання «Щедрика» М. Леонтовича, закарпатської народної пісні в обробці В. Волонтира «Як ми прийшла карта» і «Коломийок» В. Волонтира.

Чудові враження залишились від екскурсій в Мілані (у музеї всесвітньо відомого оперного театру Ла Скала, палаці Вісконті, Катедральному Соборі), в Комо, з прекрасною панорамою на місто і озеро з гори Брунате (701м), на яку піднімались на фунікулері.

По дорозі в Італію хор мав зупинку в Любляні – столиці Словенії, де відбулись імпровізований концерт та зустріч з українською діаспорою, представниками Посольства України і Генерального консульства в Словенії.

Після фестивалю хор провів два гарні відпочинкові дні на морі в Цріквеніці, в Хорватії.

Завершилась концертна подорож хору хлопчиків та юнаків традиційним купанням в аквапарку в Ніредьгазі.

В піднесеному настрої колектив повернувся в Мукачево із запитанням від найменшого, 9-ти річного хориста: «Коли наступна репетиція?»

pmg.ua