За тиждень в області зафіксували більше 50 крадіжок електроенергії

ПАТ «Закарпаттяобленерго» інформує, що за період з 11 по 17 липня 2016 року працівниками Товариства виявлено 54 факти крадіжок електричної енергії.

Зокрема, було складено 37 Актів про порушення Правил серед населення та 17Актів – в юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо).

Найбільше фактів незаконного втручання в електромережі серед населення впродовж останнього тижня було виявлено уРахівському та Іршавському районах (по 6 порушень). При цьому найчастіше незаконно споживали електроенергію шляхомпошкодження та зриву пломб енергопостачальника (12 випадків). Також частим порушенням за останній період єпошкодження приладу обліку та самовільне підключення через електролічильник (10 випадків).

У юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо) факти крадіжок було виявлено у10-ти районах. Найбільше порушень при цьому спостерігається у м. Мукачево та Тячівському районі.Так, найпопулярнішим порушенням стало пошкодження розрахункового засобу обліку (пошкодження корпусу лічильника, розбите скло та інше).

При цьомуза минулий тижденьКомісіями з розгляду актів про порушення Правил нараховано штрафів на загальну суму 324,84тис.грн, із яких у побуті – на суму 4,16 тис. грн, у юридичному секторі– на суму 320,7 тис. гривень, – повідомляє прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго».