У Перечині палатиме «Лемківська ватра»

Фестиваль стартує 13 серпня.

Як відзначалося в ході оговорення підготовки до фесту, кожен з організаторів фестивалю має докласти максимум зусиль, аби святкування в районі пройшло гідно та на високому  рівні.

Нині вже підготовлено план-схему, визначено місце встановлення сцени, забезпечення електроживленням, організації виїзної торгівлі та палаток, дитячих атракціонів, концертної програми, внесено корективи  у проведенні ходи аматорських художніх колективів, визначено місця наглядної агітації і реклами свята.

VІ Закарпатський фестиваль “Лемківська ватра” стартує 13 серпня в місті Перечин о 13:00 від Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Закарпатської обласної ради.

Підготовчі роботи по організації фестивалю тривають, повідомляє прес-служба Перечинської РДА.

“Лемківська ватра” – фестиваль, започаткований із метою надихати на дослідження, збереження та примноження лемківської культури усіх охочих, а головним чином – спадкоємців лемківського етносу. Лемки населяють Закарпаття від ріки Боржава до села Ужок, найпотужніші осередки – на Перечинщині, де розташована столиця крайових лемків – село Зарічево, а також на Великоберезнянщині.

zakarpattya.net.ua