Закарпатці активно роззброюються

Лише за понеділок, 18 липня у трьох районах Закарпаття громадяни здали свої арсенали зброї, скориставшись можливістю добровільної здачі зброї.

На Мукачівщині один чоловік приніс до поліції гладкоцівкову мисливську рушницю «ІЖ-27», яку знайшов на горищі батьківського будинку. Іншиймукачівець здав гладкоцівкову мисливську рушницю «ТОЗ-5М», яку виявив під час ремонту.

На Свалявщині для знищення закарпатець віддав мисливський ніж без номеру, який знайшов під ас відпочинку в лісі. Для реєстрації жительМіжгірського району приніс рушницю «ІЖ-К».

Загалом за півмісяця на Закарпатті в дозвільну систему здали вже 73 одиниці зброї. З них 7 – нарізної, 44 – гладкоствольної та 22 – холодної. Віддали поліції і 116 набоїв 5,45 калібру. Серед зданої зброї і 13 спецзасобів: 11 – газових пістолетів та 2 – травматичної дії. Крім цього правоохоронцям передано два снаряди. Крім великої кількості випадків уникнення адміністративної відповідальності, вже є 9 громадян, які добровільно повідомивши про свої арсенали, уникнули кримінальної відповідальності, – повідомляє Головне управління Національної поліції у Закарпатській області.