Найважливіша робота «Велмарта». Історії успіху

Уже 10 років для ужгородців працює гіпермаркет «Велмарт». Магазин має розгалужену структуру відділів, охоплює всю систему потреб покупців. Візитівкою мережі є власні виробництва. Є 4 основні відділи: пекарня, кондитерське виробництво, м’ясний і рибний відділ та кулінарія. Роботу підприємства забезпечують кваліфіковані працівники, деякі з них працюють в магазині вже 10 років, пройшли тут навчання і тепер навчають інших, новеньких.

Гарним прикладом є успіх бригадира Анни Марущинець з пекарського виробництва, яка прийшла на посаду формувальника, коли магазин щойно відкрився. Сьогодні Анна є правою рукою завідувача виробництвом, організовує роботу цеху, слідкує за правильністю виконання всіх процедур. Жінка, попри велику зайнятість на роботі, поїздки на майстер-класи та тренінги, має сім’ю, встигає виховувати своїх онуків. Днями «Велмарт» запускає новий проект «Французької випічки». Це продукція, яку виготовлятимуть за французькою технологією. Загалом у відділі трудяться 8 осіб. Для ефективної роботи потрібні ще троє: пекар, тістороб та продавець. Пекарня працює до 19.00. Із 6 ранку працівники відділу виходять на роботу, щоб о 8.30 покупці могли поласувати свіжою випічкою.

Інша працівниця, Марічка Більце з кондитерського відділу, має стаж роботи в магазині 10 років. У жінки дорослі діти, є онуки. Бажання працювати та ініціативність допомагають їй у роботі, вона випікає напівфабрикати для тортів, коржі, еклери, безе, мафіни, кекси. У відділі виготовляють торти на замовлення, до кожного свята влаштовують тематичні декорації. Тут випікають 6 тисяч штку продукції щодня. Наприклад, до цьогорічного Великодня «Велмарт» продав 6 тисяч пасок. Наразі йде активна підготовка до свята Медового Спасу. Ужгородцям запропонують пироги з маком та яблуками, торти з бджілками. До речі, найбільший попит у всеукраїнській мережі магазинів по всіх регіонах є в ужгородському кондитерському відділі. Тут працюють усього 7 осіб. Магазин запрошує до свого колективу ще двох кондитерів.

А от Любов Фенцик із самого відкриття магазину прийшла до «Велмарта» виробником м’ясних напівфабрикатів. Жінка досі працює на цій посаді, адже вивчила всю роботу досконало. Відданість улюбленій справі не заважає їй бути зразковою мамою та бабусею для двох онуків. Цікавим є те, що на цій посаді Любов постійно навчається чомусь новому. Оновлюється асортимент риби, а технологи розробляють нові види м’ясних напівфабрикатів. Ужгородцям відділ пропонує 15 видів делікатесної риби та близько 20 видів річкової. Продукція завжди свіжа та перевірена. М’яса продається від 1 до 1,5 т. на день. Купують також і ресторани. На 10 працівників магазин запрошує на роботу завідуючого виробництвом та бригадира. На цю посаду магазин потребує людину, яка б очолила відділ, розвивала його, робила ще більше процвітаючим. А також потрібен оброблювач риби. Це спеціальна посада, яка існує лише в супермаркетах, де є відділ живої та охолодженої риби. Навчання на цю посаду проводиться на місці.

«Велмарт» популярний своєю кулінарією. Тут вже 7 років на посаді кухаря працює Марта Чумак. Жінка – справжній спеціаліст своєї справи. Смачно готує, а також навчає стажерів. Однією із функцій цього відділу є годування працівників магазину смачними стравами. Відділ розробляє цікаве меню, особливістю якого є закарпатські страви: сегединський гуляш, лечо, гамбовці та кнедлі. Марія бере участь у розробці технічних карт страв місцевої кухні. Загалом у цьому відділі працюють 8 осіб. Дуже потрібний ще один кухар. Графік роботи із 7 ранку до 20.00.

Магазин запрошує нових працівників стати частиною великої успішної команди.