Чеська делегація побувала в «Ластовічці»

В Ужгородському дитсадку «Ластовічка» побувала чеська делегація.

Мер Їглави – чеського міста-побратима Ужгорода Рудольф Хлоупек, його перший заступник Яромир Каліна та член ради міста Їглави Мартін Гіскі, які зараз перебувають у обласному центрі Закарпаття з робочою поїздкою, побували сьогодні в дитячому садочку «Ластовічка».

Завідувачка дитсадка Віра Жменяк показала гостям чудовий заклад, умови, створені для діток. Маленькі вихованці, яких творчо виховують за різними методиками, серед іншого вивчають і словацькі пісеньки та віршики, а незабаром планують ввести до програм і «репертуар» чеською.

Садочок у 1992 році передали дітям Ужгорода словацькі будівельники і відтоді ДНЗ підтримує зв’язки з дошкільними закладами сусідньої країни та й інших держав. Віра Семенівна і педагоги, переймаючи закордонний досвід, знаходять можливості втілювати його в «Ластовічці». Тому тут поруч із українським прапором і стяги інших країн, а серед презентів із різних міст і крихітні їжачки – символ Їглави.

У дитячому закладі є не тільки численні ігрові майданчики, а й свій невеличкий город, де діти пізнають що і як росте, куточок «лісу», куди тваринкам можна принести ласощі, морковку і забути про те, що треба прощатися з мамою, територія для оздоровчих процедур і навіть музей старожитностей з одягом, меблями, знаряддями праці наших пращурів.

Керівники чеського міста підтримують налагодження більш тісної співпраці з ужгородською «Ластовічкою», повідомили в Ужгородській міській раді.

osvita.uz.ua