На Закарпатті відкрили ще один будинок сімейного типу

Днями в мальовничому селі Забрідь, що на Великоберезнянщині, урочисто відкрили дитячий будинок сімейного типу.

Це вже п’ятий будинок, введений в дію у цьому районі та 42-й – в області. До будівництва двоповерхового будинку долучився благодійний фонд «Міст в життя». Відтак за кошти німців закарпатська багатодітна родина отримала в подарунок сучасну оселю з усіма комфортними умовами для життя в гірському селі.

Батьки-вихователі – 44-річний Петро та 41-річна Надія Галюки, мають п’ятеро своїх рідних дітей та стільки ж – прийомних. До створення дитячого будинку сімейного типу подружжя вже мало досвід виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, тобто у статусі прийомної сім’ї. До слова, у дитячих будинках такого типу на спільне проживання та виховання переважно влаштовуються діти, які перебувають у родинних стосунках. От і до цього будинку влаштовано трьох братиків з однієї родини.

Відтак Петро Васильович вручив присутньому на святі голові Благодійного фонду «Міст в життя» (Німеччина) Вальдемару Шрьодеру подяку від імені голови облради Михайла Рівіса за значний особистий внесок у розвиток мережі дитячих будинків сімейного типу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, благодійницьку та активну громадську діяльність.

Після символічного перерізання стрічки на запрошення господарів свята гості оглянули кімнати та інші приміщення нової оселі, а Петро Грицик вручив дітям солодощі та цінний подарунок, – повідомляє прес-служба Закарпатської облради.