Пограбування та спроба зґвалтування

Троє закарпатців пограбували та намагалися зґвалтувати киянку.

Напад на 29-річну жительку міста Київ стався біля села Ясіня Рахівського району за кілометр до полонини.

Дівчина приїхала в гори на відпочинок та наздоганяла свою туристичну групу. Проте, в лісі між селом та полониною вона зустріла трьох місцевих жителів, які їхали на возі в стані дуже сильного алкогольного сп’яніння. Двоє чоловіків, побачивши беззахисну дівчину, спробували її зґвалтувати.

Жертва півгодини відбивалася від нападників, в цей час третій чоловік заволодів її телефоном та грошима. Киянці погрожували вбивством, застосували проти неї фізичну силу, проте факту зґвалтування не було.

Дівчина втекла від кривдників та з’ясувала, що її знайомі перед нападом сфотографували віз з дуже п’яними місцевими, як місцевий колорит. Світлини передали правоохоронцям, тому поліція дуже швидко знайшла чоловіків.

Нападників затримано, їм оголошено про підозру у скоєні злочину, мірою запобіжного заходу обрано тримання під вартою. Проти двох порушено справу за частиною 3 статті 15 Кримінального кодексу України та частиною 3 статті 152 Кримінального кодексу України (замах на зґвалтування). Кривдникам загрожує позбавлення волі від семи до дванадцяти років. Третьому оголошено підозру за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років, йдеться у повідомленні правоохоронців.

mukachevo.net