“Закарпаттяобленерго” виявило 1300 крадіжок

ПАТ «Закарпаттяобленерго» інформує, що за період з 1 січня по 1 липня поточного року працівниками Товариства виявлено 1359 фактівкрадіжок електричної енергії.

Зокрема, було складено 1023 Акти про порушення Правил серед населення та 336 Актів – в юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо).

Найбільше фактів незаконного втручання в електромережі серед населення впродовж минулого півріччя було виявлено у Тячівському таМіжгірському районах Закарпатської області (170 та 121 порушень відповідно). При цьому найчастіше незаконно споживали електроенергію шляхомпошкодження та зриву пломб енергопостачальника (315 випадків). Також частим порушенням за минулий період є пошкодження приладу обліку(180випадків).

У юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо) факти крадіжок було виявлено по всіхрайонах. Найбільше порушень при цьому спостерігається у м. Ужгороді та м. Мукачеві (45 і 44 випадки). Так, найпопулярнішим порушенням було пошкодження розрахункового засобу обліку (пошкодження корпусу лічильника, розбите скло та інше), а також пошкодження та зрив пломбенергопостачальника.

При цьому, упродовж першого півріччя 2016 року Комісіями з розгляду актів про порушення Правил нараховано штрафів на загальну суму 6,3 млн. грн.. З цієї суми більше половини, або 3,3 млн грн, накладені на побутових споживачів, штрафи на загальну суму в 3 мільйони накладено в юридичномусекторі.

З огляду на таку ситуацію ПАТ «Закарпаттяобленерго» вкотре звертається до споживачів з проханням вчасно і в повному обсязі розраховуватися за спожиту електроенергію, адже це є гарантією енергетичної безпеки держави Україна, – інформує прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго».