Закарпатська обласна клінічна лікарня отримає гроші на штучні суглоби

Виділення коштів передбачено обласною програмою “Турбота”, за дофінансування якої проголосували депутати облради.

28 липня, під час першого пленарного засідання четвертої сесії Закарпатської обласної ради VІІ скликання фракції Єдиного Центру вдалося продовжити функціонування унікальної в Україні програми “Турбота”. До своїх колег-депутатів звернувся відомий лікар Василь Скрип.

Він наголосив на дуже важливій проблемі – недофінансуванні програми “Турбота”. Як не дивно, це, ніби очевидне в своїй потрібності питання, викликало жваву дискусію в сесійній залі. Утім, єдиноцентристам вдалося дотиснути і більшістю депутати таки підтримали цю справу, домовившись внести коригування в порядок виділення коштів за програмою “Турбота”, щоб більшу увагу приділити не мешканцям міст обласного підпорядкування (де може допомогти і місцевий бюджет), а хворим із районів.

“Я щаслива людина від того, що на вчорашній сесії Закарпатської обласної ради практично всі пропозиції фракції Єдиного Центру були підтримані. Не підтримали колеги по депутатському корпусу тільки пропозицію єдиноцентристів Михайла Кіша та Ернеста Нусера, яка полягала у тому, щоб зняти фінансування з міст обласного підпорядкування, оскільки вони достатньо добре перевиконують дохідну частину бюджету. Однак найбільше мене, як лікаря, радує, що нашій фракції вдалося стовідсотково дофінансувати програму “Турбота” по пункту “Надання одноразової матеріальної допомоги хворим, які потребують дороговартісного лікування”. Це означає, що практично до кінця року дітки, які страждають на вроджений цукровий інсуліно-залежний діабет і  користуються так званими інсуліновими помпами будуть забезпечені належним лікуванням. Завдяки дофінансуванню програми “Турбота” ми матерально допоможемо Закарпатській обласній клінічній лікарні і надамо 750 тисяч гривень для придбання штучних суглобів. Це зменшить ту чергу, яка сьогодні існує у цьому медичному закладі. Зазначу, що на даний час нема жодного штучного суглоба і взагалі не було передбачено в цьому році. Також у нас є понад 100 заяв від важкохворих закарпатців, які звернулися по допомогу через програму “Турбота”. Нарешті ми зможемо перерахувати їм кошти для лікування.

Я вважаю, що продовження функціонування програми “Турбота” – це великий успіх у плані соціального захисту нашого населення. І не проголосувати за таке рішення – це все одно, що залишити людей наодинці з бідою. Дехто з важкохворих міг не дожити до кінця депутатських відпусток, тому потрібно було реагувати на проблему миттєво. Як на мене, допомога людям у лікуванні – це те, що повинно об’єднувати депутатський корпус незалежно від політичних моментів,”- прокоментував депутат Закарпатської обласної ради від Єдиного Центру Василь Скрип.

mukachevo.net