На околиці Ужгорода ліквідували контрабандні наркотики

У спеціально визначеному місці на околиці Ужгорода співробітники СБУ за рішенням суду знищили наркотичні засоби та психотропні препарати, які контрабандою були ввезені в Україну.

Комісією у встановленому законом порядку знищено, зокрема, особливо небезпечні наркотичні засоби канабіс і гашиш, а також амфетамін та понад 1300 пігулок і 73 ампули контрабандних лікарських засобів.

Ці наркотики та психотропні препарати були речовими доказами в низці кримінальних проваджень, досудове розслідування в яких здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області.

Так, у 2012 році СБУ викрила мешканця Тернополя, який замовив за кордоном гашиш. Факт контрабанди було задокументовано на митному посту «Тиса». Зловмисника затримали, коли він отримав адресовану йому з Італії та доставлену за допомогою міжнародних транспортних перевезень посилку з наркотиком, прихованим серед продуктів харчування у флаконі з-під шампуню. Вироком Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області зловмисника засуджено до 5 років 6 місяців ув’язнення.

Ще одного зловмисника засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки за контрабанду, незаконне придбання й зберіганні канабісу. Як встановило слідство, наприкінці 2013 року мешканець Рахівщини придбав у Чехії наркотичний засіб для власного споживання. Повертаючись в Україну через пішохідний пункт пропуску, він заховав наркотик у сумці серед особистих речей. Правоохоронці вилучили у зловмисника пакунок з канабісом під час митного контролю.

До 5 років ув’язнення з іспитовим терміном 2 роки засуджено громадянина Словенії, який постійно проживає в Україні. У 2014 році, перебуваючи на батьківщині, він придбав амфетамін та спробував контрабандою ввезти психотропну речовину в упаковці з-під вологих серветок. На митному посту «Тиса» правоохоронці вилучили у зловмисника порошкоподібну речовину із вмістом амфетаміну.

Закарпатця, який наприкінці минулого року контрабандою ввіз в Україну пігулки із вмістом метандiєнону та партію інших лікарських засобів, засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, – повідомляє прес-центр СБ України.