Організатор каналу нелегальної міграції отримав вирок

На Закарпатті набрав законної сили вирок Перечинського районного суду стосовно місцевого мешканця, який організував канал переправлення нелегалів.

Наприкінці 2014 року чоловік планував переправити до Європи нелегальних мігрантів. До організованого ним угруповання входили ще четверо місцевих мешканців. Вони зустрічалимігрантів, підшукували місця для тимчасового переховування нелегалів, забезпечували їхній супровід та переправлення через кордон в обхід пунктів пропуску. Зловмисники одночасно “працювали” з кількома групами нелегалів.

У листопаді 2014 року поблизу міста Перечин співробітники спецслужби затримали автомобілі, якими двоє учасників угруповання доправляли нелегалів до кордону. Пізніше на виїзді з Ужгородаправоохоронці “взяли” організатора каналу нелегальної міграції, який разом зі спільниками візчергових мігрантів.

Затриманим слідчі Управління СБ України в Закарпатській області оголосили підозри за ч. 3 ст.332 Кримінального кодексу України.

Суд визнав винним організатора в інкримінованому йому злочині та призначив йому 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. Четверо спільників також засуджені до різних термінів ув’язнення, – повідомляє прес-група УСБУ в Закарпатській області.