Фестиваль «Мій рідний край»

На Закарпатті проведуть традиційний медійний фестиваль для нацменшин «Мій рідний край».

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав наказ про організацію та проведення ХVIII міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

Фестиваль щорічно проводиться на базі Закарпатської філії НТКУ. Його мета – активізувати висвітлення життя національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території України та інших країн.

Цього року фестиваль заплановано провести з 7 по 10 вересня. Наказом Держкомтелерадіо утворено організаційний комітет, який визначить організаційні умови проведення та програму фестивалю, сформує склад журі за участю представників ЗМІ, громадських об’єднань, творчих спілок.

Традиційно участь у фестивалі беруть творчі групи НТКУ та її обласних філій, ТРК «Культура», «Укртелефільму», UATV, недержавні вітчизняні телерадіоорганізації та зарубіжні ТРК, громадські організації, національно-культурні товариства, фонди, автори програм, власники авторських прав, продюсери. Щорічно на розгляд професійного журі свої роботи привозять теле- та радіожурналісти з Румунії, Словаччини, Угорщини, Сербії, Чехії, Австрії, Польщі, Німеччини, Македонії.

carpathia.gov.ua