Смерть у Мукачівській ЦРЛ

Лікарі запевняють, що зробили усе можливе.

Наприкінці липня обласна прокуратура з посиланням на Мукачівську повідомила про початок справи проти лікарів Мукачівської ЦРЛ за позовом батька закарпатця, який помер у лікарні.

Так до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України, – невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого.

Між тим, за словами лікарів Мукачівської ЦРЛ, 40-річний закарпатець потрапив до них із характерною біллю у шлунку. Сам чоловік жалівся лікарям на біль, який турбував його вже три останні дні.

Закарпатця терміново госпіталізували і визначили діагноз – панкреонекроз підшлункової залози. Так як пацієнту не ставало краще, лікарі прийняли рішення оперувати хлопчину. Для цього вони викликали ще одного фахівця з Ужгорода. Лікарі зауважують, що не давали жодних гарантій рідним, операція виявилася складною і, за словами фахівців, хірурги зробили все можливе, що від них залежало.

Навіть після проведення операції хлопчині не стало краще, його знову помістили до реанімації і прийняли рішення оперувати повторно. Терміново з Ужгорода викликали ще одного фахівця, але врятувати життя молодому хлопцеві, на жаль, не вдалося.

Лікарі кажуть, що одна з основних причин такого стану пацієнта – зловживання алкогольними напоями.

У свою чергу, батьки померлого чоловіка звинувачують у смерті сина саме хірургів Мукачівської ЦРЛ. Батько померлого звернувся із відповідною заявою до органів прокуратури, а ті в свою чергу почали досудове слідство. За інформацією прес-служби прокуратури Закарпатської області, проводяться необхідні слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.