710 пачок цигарок вартістю в автомобіль

Сьогодні, 6 серпня 2016 року, на пункті пропуску «Вилок» Закарпатської митниці ДФС припинено спробу незаконного переміщення тютюнових виробів.

Цигарки намагався вивезти в Угорщину громадянин України на «VOLKSWAGEN PASSAT VARIANT» із словацькою реєстрацією. Українець для проходження митного та прикордонного контролю обрав «зелений коридор». Громадяни, які проходять через зелений коридор звільняються від подання письмової митної декларації. Але це не означає звільнення від обов’язкового дотримання порядку переміщення товарів через митний кордон України.

Враховуючи результати аналізу ризиків, транспортний засіб був направлений в бокс для проведення поглибленого огляду. В результаті спільного огляду автомобіля працівниками митниці та прикодонниками були виявлені приховані від митного контролю тютюнові вироби, а саме: 710 пачок цигарок іноземного виробництва з акцизними марками «FOR DUTY FREE ONLY». Цигарки були приховані в технологічних порожнинах автомобіля.

Таким чином, громадянин вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю та використанням засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі, складено протокол про порушення митних правил, автомобіль та тютюнові вироби вилучено.

ДФС у Закарпатській області