Авіакомпанія «МАУ» готова відновити авіасполучення між Ужгородом та Києвом

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» висловила готовність відновити повітряне сполучення між Ужгородом і Києвом із наступного року.

Про це йдеться в листі т.в.о. віце-президента з наземного обслуговування компанії О.Зубкова на адресу голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля: «На наступний рік МАУ розглядає можливість розширення мапи польотів із регіональних аеропортів України. Одним із нових потенційних аеропортів для польотів є аеропорт міста Ужгород». Однак для відновлення авіасполучення необхідно, щоб стан аеропорту відповідав передбаченим законодавством вимогам і нормативам».

Як інформує офіційний сайт Геннадія Москаля, наступного тижня голова Закарпатської ОДА планує зустрітися з міністром інфраструктури України, керівництвом Державного підприємства «Украерорух» та керівництвом авіакомпанії «МАУ», щоб обговорити питання відновлення авіасполучення між Ужгородом і Києвом.

Як відомо, зараз міжнародний аеропорт «Ужгород» готовий приймати регулярні рейси, однак авіасполучення поки що відсутнє. Головна причина – збитковість авіарейсів, через яку компанії обирають інші, більш вигідні напрями польотів.

Переговори щодо відновлення регулярного повітряного сполучення між адміністративним центром Закарпаття і столицею України ведуться з кількома авіакомпаніями, в тому числі закордонними.

pmg.ua