Холодницький каже, що Луценко саботує покарання судді-хабарника

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький звинувачує Юрія Луценка в саботажі притягнення до відповідальності судді одного з райсудів Харкова за хабарництво.
Про це сам Холодницький написав у п’ятницю в Facebook.

За його словами прокурори САП скерували до суду обвинувальний акт щодо судді-хабарника з одного із районних судів Харкова, який фактично є “кишеньковим” суддею сумновідомого Геннадія Кернеса.

Водночас “було встановлено, що щодо цього ж судді Генеральною прокуратурою прийнято рішення про закриття кримінального провадження за фактом одержання хабара, що мало місце раніше того злочину, який розслідувався детективами НАБУ”, – зазначає Холодницький.

Він наголошує, що “в матеріалах наявні беззаперечні докази, що викривають суддю в неодноразовому систематичному вимаганні хабарів з використанням свого службового становища”.

“Досить знаковим є той факт, що у місті Харкові цього суддю називають “Серьожа-четвертак”, оскільки вирішення питань з останнім вартує від 20 до 30 відсотків від суми позову чи рішення”, – пише Холодницький.

“Однак, замість того, щоб викрити суддю хабарника та притягнути до відповідальності слідчих та прокурорів, які незаконно закрили кримінальне провадження, генеральний прокурор фактично став на захист пшонківських методів розслідування, в якій панує кумівство та позапроцесуальний порядок прийняття рішень у кримінальному провадженні”, – наголошує він.

Холодницький зазначає, що 29 липня Луценко скасував постанову про скасування постанови про закриття кримінального провадження у вказаному провадженні.

“Приступаючи до виконання обов’язків заступника генерального прокурора – керівника САП я розумів, що в мене тепер немає друзів, але очікувати удару в спину від Генерального прокурора України, який повинен бути взірцем у боротьбі з корупційною гідрою я категорично не міг”, – зазначив Холодницький.

http://www.pravda.com.ua