На Закарпатті біля Шипота свиня розважає туристів

Всякі оказії запримітиш у цьому білому світі. Незвичну картину, приміром, запримічають у Пилипці біля водоспаду Шипіт.

Її сприймають по-різному: одні дають навіть ногам знати з страху, а інші за побачення з… свинею ледь з нею не обнімаються, а то й бажають цілуватися. Річ у тім, що назустріч приїжджим туристам у мальовничий край несподівано з лісу виходить льоха.

Дехто гадає, що це дика тварина і втікає у салон автівки, а кмітливі, здогадуючись, що це не лютий звір, одразу з ним заводять приятельські стосунки – ласкаво поніжать руками і на додаток почастують роху печивом або навіть конфетками, від котрих, як правило, не відмовляється випадкова зустрічна. А кращою згадкою про неординарне рандеву, ясна річ, не буває, ніж спільне фотографування – так і клацають об’єктиви під час кумедних знайомств. Цій свині, яка приязно тулиться до людей, кажуть місцеві, вже пішов сьомий рік буття.

Вона дійсно не з розряду простого роду, а іноземної породи – в’єтнамської. Її на ґаздівстві, до речі, завів тутешній підприємливий бізнесмен туристичної галузі. За харчування в лісових масивах – така подоба способу життя тварин цієї категорії – “в’єтнамці” вже стало приємно подружитися з мандрівниками. А чому б ні, коли люди гостинні, щедро додають до її спартанського раціону ще солодощі…

goloskarpat.info