УжНУ отримало сучасні спортивні майданчики

До Дня Незалежності УжНУ отримало сучасні спортивні майданчики від Уряду Угорщини.

12 серпня відбулося урочисте відкриття спортивних майданчиків на «університецькій горі» біля гуртожитку №4, що в Ужгороді.

Прекрасне поле для міні-футболу, ще одне – для гри в ручний м’яч, а поряд – майданчик для створення рельєфу м’язів. Футбольне поле покрите штучною травою, а що саме головне – з усіх боків встановлено лед лампи, що освітлюватимуть майданчики. Це вже другий проект за підтримки Уряду Угорщини, який втілюється в УжНУ.

Нагадаємо, що нещодавно було відремонтовано шостий поверх гуртожитку №4.

Після урочистого перерізу червоної стрічки відбулася гра з міні-футболу за «Кубок Дружби». У ній взяли участь команди Генерального консульства Угорщини в Ужгороді і викладачі УжНУ та працівники ОТП Банку й Закарпатської облдержадміністрації.

Іштван Грежо, урядовий комісар міністерства, координатор співпраці Соболч-Сотмар-Березької та Закарпатської областей та відповідальний за контроль закордонних інвестицій Угорщини сказав: «Цей проект вдалося втілити в життя, чому ми дуже раді. Загальна сума склала 20 мільйонів форинтів. Насамперед це не просто спортивний майданчик, на якому зможуть займатися спортом не тільки угорськомовні студенти, це – своєрідна емблема, яка вказує, що маленька країна на кшталт Угорщини може допомогти більшій країні, яка знаходиться в біді. Це також має стати візитівкою того, що Закарпаття – багатонаціональний край, де в мирі, дружбі та злагоді можуть проживати різні культури, мови, погляди».

Українська, тобто закарпатська сторона теж долучилася до проекту 940 тисячами гривень. «Це наш спільний проект», – говорить Володимир Смоланка, ректор УжНУ.

Геннадій Москаль від імені обласної державної адміністрації подякував за допомогу Уряду Угорщини, а особисто Іштвану Грежо, за допомогу, яку Уряд Угорщини надає не тільки угорській громаді на Закарпатті, а Закарпатській області в цілому. Він також публічно вибачився за те, що в черговий раз було пошкоджено пам’ятник Шандору Петефі.

У грі між консулами та викладачами перші відзначилися дипломатичними передачами, а другі – перлинними словосполученнями. Загалом на майданчику була дуже дружня атмосфера, яка царює й у відносинах між двома державами.

life.ko.net.ua