Cвято меду в Ужгороді

В обласному центрі Закарпаття завершується свято меду.

Фест уже традиційно проводять напередодні Медового Спаса (14 серпня) та Дня пасічника, що відзначається 19 серпня.

Уперше з часу проведення фестиваль змінив локацію – із набережної Незалежності перемістився у Боздоський парк. Цьогоріч до Ужгорода з’їхалися найкращі бжолярі не тільки Закарпаття, а й сусідніх областей – Львівської та Івано-Франківської. Очікують і на пасічників з Угорщини, Словаччини та Польщі.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак під час урочистого відкриття фестивалю передав усім присутнім вітання від міського голови Богдана Андріїва. Олександр Павлович відзначив, що проводити такий фестиваль в Ужгороді стало вже доброю традицією і подякував голові Асоціації пасічників Закарпаття Володимиру Ляху за чудове свято, побажав успіхів та процвітання, а гостям фестивалю – хорошого настрою.

Після освячення меду розпочалася концертна програма за участі творчих колективів Ужгородщини: вокального дуету «Рідна пісня» (Сергій та Тетяна Раховські), вокального ансамблю «Арніка» (керівники Іветта Мудрова та Леся Дубенко), інструментального ансамблю «Рапсодія» (керівник Леся Дубенко), народного чоловічого колективу «Бетяри» із села Сторожниця та інших.

Свято триватиме до неділі, тож не пропустіть нагоди відчути святково-медову атмосферу.

transkarpatia.net