Ювілей відкриття Генерального консульства Угорщини відзначили в Ужгороді

У суботу, 13 серпня, відбулися урочистості з нагоди 25-річчя відкриття Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород, передає кореспондент УНН.

Участь у святкових заходах узяли керівництво Закарпатської області, представники дипломатичних кіл Угорщини, науковці, митці, творчі колективи двох країн та інші гості.

Протягом дня у приміщенні консульства проводили екскурсії у супроводі консулів. У внутрішньому дворі та у репрезентаційних залах консульства відбудуться виступи угорських народних вокальних та танцювальник колективів, дегустація угорських національних страв та напоїв для близько 500 запрошених гостей.

Генеральний консул Угорщини у м. Ужгород Йожеф Бугайло вручив ряд нагород закарпатцям за розбудову добросусідських відносин між двома країнами та внесок у вивчення спільної історії України та Угорщини.

Святкуванню передувала презентація 12 серпня сучасного відкритого спортивного комплексу, будівництво якого на 2/3 фінансував уряд Угорщини. Спортивний обʼєкт розташований на території Ужгородського національного університету і має у своїй структурі поле для міні-футболу, баскетбольний майданчик, тенісний корт, облаштовані території для гри у настільний теніс та занять на силових тренажерах.

Нагадаємо, що 14 серпня 1991 року в Ужгороді розпочало роботу дипломатичне представництво сусідньої Угорщини. І це було одне з перших диппредставництв закордонних держав на території незалежної України. На сьогодні, за словами голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, Угорщина посідає після США друге місце за обсягами зовнішніх інвестицій на Закарпатті.

unn.com.ua