Біля Тячева шестеро п’яних побили скелелаза на очах дружини та дитини

Інцидент стався два тижні тому, але потерпілий каже, що жодних зрушень у розслідуванні немає, адже нападники мають хороші зв’язки в правоохоронних органах.


Віталій Вовчик є відомим на Закарпатті та за його межами альпіністом та скелелазом. Нещодавно його громадська організація «Не межа» виграла грант на облаштування скелелазного майданчика в урочищі Занівка Тячівського району. Декілька місяців активісти займались розчищенням та облаштуванням території. Серед іншого, проект передбачав влаштування шлагбауму на в’їзді до Чумалівського лісу, аби захистити територію, де облаштовуються туристичні маршрути, від гір сміття. Це, на думку Віталія, і стало причиною побиття.

-Їх було шестеро, всі були п’яні. Вони били мене по голові на очах у дружини і півторарічної доньки. Всі вони місцеві, тячівські, один з них – колишній ДАІшник, що рік тому пішов на пенсію.

-Очевидно, шлагбаум заважав їм їздити машиною і проводити час в лісі, якщо це так можна назвати, бо там постійно були розкидані пусті пляшки, використані презервативи тощо. Того ж дня, коли мене побили, шлагбаум був знесений, – додає потерпілий.

Чоловік зняв побої та написав заяву в поліцію. Але з  моменту побиття минуло майже два тижні, а зрушень у розслідуванні жодних, переконує Віталій. Навіть більше – за його словами, цю справу спеціально гальмують через зв’язки у правоохоронних органах.

-Жодних рухів нема, всім наплювати. Я не хочу зла і скандалів, але це могло статись з будь-ким. Більше того, я переживаю за безпеку власної сім’ї, адже бачив незрозумілу машину, яка слідкувала за моїм будинком. Я повідомляв про це поліції, але реакції нема, – підкреслив Віталій Вовчик.

Натомість, у прес-службі поліції Закарпаття нам зазначили, що наразі відкрите кримінальне провадження за статтею 296 частиною 2 – хуліганство, вчинене групою осіб.

Нападникам загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.