У Польщі пройшло свято карпатської культури

На сцені фестивалю об’єдналися українці, поляки і словаки.

13-14 серпня у селі Мокре Підкарпатського воєводства Республіки Польща пройшов XXV фестиваль «Свято культури над Ославою». Це яскраве фольклорне свято карпатських традицій та народної музики на стику трьох культур: польської, української та словацької.

Фестиваль зібрав танцювальні та хорові колективи з Польщі, України та Словаччини, які гідно представили самобутню народну музику Карпатського регіону. Участь у ювілейному святі взяли й представники організацій народних меншин Карпатського єврорегіону.

Цьогоріч на запрошення Об’єднання українців у Польщі (ОУП, відділ у місті Санок) делегацію від Закарпаття представляли члени філії Закарпатської області Міжнародного громадського об’єднання “Світовий конгрес бойків» (координатор з питань міжнародної співпраці – Микола Ігнацевич) та Товариства польської культури Закарпаття імені Гнєви Волосєвич (голова – Галина Вакарова), яке з 2003 року підтримує партнерські відносини з Саноцьким відділом ОУП в рамках укладеного договору про співпрацю, – повідомила Ірина Лемак.