В Ужгороді обговорять проблеми житла для переселенців

Закарпатська ОДА за ініціативою ГО «Закарпаття-Донбас» проведе круглий стіл на тему «Перспективи забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб в Закарпатській області».

Говоритимуть, зокрема, про складне становище закарпатських переселенців. Адже за останні півроку, ні у сфері житла, ні у працевлаштуванні позитивних зрушень не було.

Кошти донорських міжнародних організацій переважно йдуть у Східну та Центральну Україну, куди перебралася більше частина переселенців. А майже 5 тисяч людей зі Сходу вимушені на Закарпатті орендувати житло. Звісно, державна допомога не покриває цю суму витрат.Ситуацію ускладнює і становище на ринку праці у краї.Тож людям надалі доводиться сподіватися на волонтерів, благодійників і місцеві громади.

Аби вирішити ці проблеми, 18 серпня у малій залі засідань ОДА і відбудеться згаданий вище круглий стіл. Для участі в ньому потрібно попередньо зареєструватися, повідомивши прізвище, ім’я та посаду особи за телефонами 050 4714441, 0312 614028, 095 1992543, або за електронною адресою trdholes@gmail.com. Реєстрація учасників розпочнеться об 11.00.