Ужгородський суддя, який нетверезим керував авто, перебуває у відпустці

Суддя ужгородського міськрайонного суду попався мукачівським патрульним на в’їзді у місто. Чоловік керував ВМV X5 у нетверезому стані.

Спочатку цю інфомацію повідомили активісти, а згодом підтвердила і поліція. Так, речник патрульної поліції Ужгорода та Мукачева Ернест Завадський, підтвердив IA ZIK , що затриманий справді назвався суддею Ужгородського міськрайонного суду, хоча прямо своїм статусом патрульним не погрожував.

Далі активісти опізнали особу судді. Ним виявився Михайло Володимирович Ротмістренко. У свою чергу, цю інформацію підтвердила прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Вона участі судді у інциденті не заперечувала. Натомість в офіційному повідомленні йдеться про те, що “притягнення судді до дисциплінарної відповідальності не відноситься до компетенції керівництва Ужгородського міськрайонного суду, а є прерогативою спеціально уповноваженого на те органу – Вищої кваліфікаційної комісії суддів”.

Також виявилося, що суддя Ротмістренко у жовтні 2014 року закінчив свій 5-річний строк перебування на посаді судді. З того часу він чекає нового призначення на цю посаду, але вже безстроково. До того ж на даний момент суддя-порушник перебуває у відпустці.

Нагадаємо, шведська міністр пішла у відставку через водіння після двох келихів вина, а у її крові виявили 0,2 проміле алкоголю. У той же час суддя з Ужгорода мав 2,24 проміле.